Posts

Showing posts from July, 2017

the crowd and me

#RayakanSebulan so almost every weekends and tiap hari ada open house tapi...

tapi...

honestly aku bukan orang yang suka crowd (?)
ada la kengkawan sekolah duk jemput "guys rumah TUT buat open house..." "guys minggu ni aku buat open house" dan sebagainya...

aku... cam woah best giler dapat pergi! nak makan tu nak makan ni... yes! ok nak pakai baju apa, tudung nak matching apa blablabla... but bila difikirkan balik aku rasa aku punya skill of social aku lack gila. serius!.

contoh lah kalau aku pergi rumah si A ni, dahlah dia cuma sesama sekolah je dengan aku sekelas pun tidak, bercakap pun tidak. like aku ni siapa nak pergi menjengah ke rumah dia? apa aku nak borak dengan tetamu si A ni? katakanlah kalau tetamu dia semua bapak tak kena dengan personaliti aku?  and dorang pun like lain gila dengan aku? what would everyone think of me? a weirdo dugong trying to socialize with them? haaaa. pastu kang balik aku meroyan... padahal aku datang nak makan je! sumpah nak maka…