Posts

Showing posts from August, 2017

Plotwist

aku mampu semua
kereta
istana
permata

tapi belum hati kamu

kau ada semua
hati
sayang
cinta

tapi semua dari aku


"....sepuluh duapuluh atau hingga aku lumpuh
kita cuma bisa berkawan..."


bau parfum di kolar baju aku lebih tahu namun dia paut dahulu

bau helah nafas pudina
perisa favoritku
namun dia kau kucup dulu




dan aku sedar
cinta perlu dua
satu dan satu
biar
tekap
tepat
lengkap

seberapa banyak harapan aku genggam perlahan lahan....
aku cuba lepaskan....

sayang
cuma bukan untuk simpati
hati
bukan sekadar kenyang

,u12

L/P

"God...mahalnya nak amik lesen kereta, kalau orang miskin macam mana la dorang nak amik kan?"

Sementara tengah cecuci pinggan terfikir balik apa kawan aku cakap tadi. not my friend pun basically I consider as I knew her.

Why would you think that orang susah nak amik lesen kereta?

like....

Faham tak banyaaaak lagi like banyak lagi benda dorang nak fikir nak guna duit untuk apa dari bayar amik lesen kereta but dorang tak mampu pun nak beli kereta (?)

Faham tak logic nya disitu...

Faham tak...

dorang kena bayar sewa rumah/duit rumah
bil air bil api
baju anak sekolah
susu anak
malam ni nak makan apa
esok nak masak apa
cukup ke dak beras untuk bulan depan
kalau ada motor nak repair moto lagi
nak pikir harga minyak kejap naik kejap turun

nak nak yang berusaha survive living tenggelam timbul kat bandar 

Setakat amik lesen kereta tak pernah terlintas langsung (kot) dalam fikiran dorang
but to own a car yes.
Actually they are bold enough than us .


so....beryukur ok :)


,u12