the crowd and me

#RayakanSebulan so almost every weekends and tiap hari ada open house tapi...

tapi...

honestly aku bukan orang yang suka crowd (?)
ada la kengkawan sekolah duk jemput "guys rumah TUT buat open house..." "guys minggu ni aku buat open house" dan sebagainya...

aku... cam woah best giler dapat pergi! nak makan tu nak makan ni... yes! ok nak pakai baju apa, tudung nak matching apa blablabla... but bila difikirkan balik aku rasa aku punya skill of social aku lack gila. serius!.

contoh lah kalau aku pergi rumah si A ni, dahlah dia cuma sesama sekolah je dengan aku sekelas pun tidak, bercakap pun tidak. like aku ni siapa nak pergi menjengah ke rumah dia? apa aku nak borak dengan tetamu si A ni? katakanlah kalau tetamu dia semua bapak tak kena dengan personaliti aku?  and dorang pun like lain gila dengan aku? what would everyone think of me? a weirdo dugong trying to socialize with them? haaaa. pastu kang balik aku meroyan... padahal aku datang nak makan je! sumpah nak makanan aha ha ha.

aku rasa aku bukan sesaja nak avoid kan diri daripada orang2ngan....(terms untuk kawan2 sekolah misalnya...) time sekolah dulu aku paling tak menonjol sebab tu aku selalu rasa i dont deserve to hangout with my oldclassmates... after spm aku suka menyendiri. secara jujurnya most of them ada yang aku tak sengaja terunfollow dan sebagainya....just because i dont think i can fit to their circles anymore.

walaupun " tapi... yang handle event ni classmates kau jugak..." kau fikir dia takda kawan lain? dan selama 3 tahun i left highschool tak ke peliks bila tetiba aku nak jumpa dia... god the joke is on me doh... aku taknak rasa diperbodohkan.  read my words rasa diperbodohkan. bukannya sesiapa yang telah akan memperbodohkan aku pun waktu tu. cuma aku rasa ia semacam...self defense? sebelum sesiapa atau kita terasa diri ini disakiti baik kita stop. so win win situation.

kalau aku pergi satu majlis tupun aku maybe mostly pergi dengan parents or family aku. sebab aku tahu even aku tak kenal tuan rumah tu tapi aku pergi sebab aku takkan rasa awkward. misalnya aku ada adik aku nak entertain aku sebgainya.

and aku rasa in future pun aku tak rasa nak pergi reunion or whatever event sewaktu dengannya. i cant promise myself to not got to these events cuma aku lebih kepada tak berminat, event macam tu entahla, bagi aku, kalau aku nak catch up dengan someone tu, personally aku akan whatsapp ke pejadah ke atau jumpa one to one., face to face. once again i repeat, im not into crowd. :)

im sorry for the misunderstanding (walaupun takdak orang baca...) ( dan aku tak tahu kat siapa aku sorry)🙍

Comments