Posts

Showing posts from 2016

orang kita

bukan alasan
tapi jadi kebiasaan

sorry lambat
otw otw otw
ada hal
esok aku bayar
pakai duit kau dulu
esok diet
duit takda
lesen takda

if you know what i mean
kita sekapal.
kita sekepala

,u12/bk19

my way

I found u

in my
deep and sorrow

in every
part I swallow

when hard turn right
on dark has always light

I found u

in every breath  i am
you took it away


in every pain i gain
you made it away

in every sleep i dream
you hold me like theres no way

finally
i found u.

,u12&sm3



boleh relate

nobody cares unless you are

beautiful
rich
famous

jadi lawa pastu boleh jual muka, jadila kaya lepas dah kaya promote pula diri sendiri, famous ah apalagi

dah kaya boleh guna duit baiki muka, lepas dah baiki muka baru boleh jadi famous en

dah famous tentu tentu sebab lawa takpun kaya...

3 benda orang nak zaman sekarang

,u12

decision;

if they really love you
they will  comfort accept pray motivate & support YOU
dengan jalan apa yang kau telah pilih
because wherever somewhere will be it could lead to happiness either because of the process, system and product.
,u12

apalah sangat kan

apalah sangat kalau seorang
se
satu
one

manusia tak suka cara kau and every-fuckin-thing about you

padahal lu ada dunia beb!
dunia ada lu!

ada je orang support kau siap hulur tangan lagi. kau tu yang over mak nenek. ada je orang yg siap bagi motivasi dan sudi dengar luahan rintihan kau. alasan? you re not in my shoes.

ni zaman bila semua kasut nak kena sama. everyone wear shoes, cuma kau kena sedar size kita semua berbeza. kaki budak 10 tahun tak sama dengan kaki gajah kau. dan makin kita dewasa we dont care what brand we wear sebab 'everyone wear shoes'.

so
live your life to the fullest.
those bastards doesnt deserve you.

,sp3


lelaki curang

sayang

aku sudah bunuh
ludah
pijak
benam

ke dasar paling dalam

saki baki cinta, kenangan dan air mata

selepas aku sedar
voicemail setiap panggilanku
bluetick whatsappku
photo di instagram-mu
status di fb sebulan lalu

yang terbaru....

kasut di hadapan pintumu

,sp3

homesick

yesterday my mother's birthday
long live my queen!!!
i dedicated this post to her, incase she found this blog one day and read this
these are my thoughts when suddenly i miss u and all about u...
Actually I've posted but then i decided to make it draft.
But today, here they are...
Uni's were suck without u mom....
U taught me everything mom....
U're the best example, role model and idol
(3/3/2017)


********************************************************************************


after highschool (not) everything change.

saya cakap dengan mak nak pakai tudung hitam everyday pergi kuliah. i did it.

saya cakap dengan mak nak pakai kasut hitam sahaja pergi kuliah, sneakers. i did it.

its always be mom, but she is the second person I told everything after dad. i should have more pictures with my queen. sekarang bila jauh dah rindu. but picture je is not enough....

i miss baking with you.
i miss home :(

I am my father daughter but everywhere I go people told me I look like my …

wasti'n

nak call someone tapi tak tahu siapa.
tengah rindu someone tapi tak tahu siapa

kawan macam anjing, makan tuan
kawan macam anjing, makan tulang

well,
trust is cheap
trust is shit

2016

bye 2015,

you taught me everything,
I love my classmates, my housemates.
I promise to be more cautious, love and independent to myself.

2016,
nothing but success!

,u12